Koncertkalender

Reserver unummeret plads på: billet@musikpaamidtfyn.dk

1/37

Sæsonprogram 2021-2022:

Harald Haugaard og Helene Blum søndag den 19. september 2021 kl. 15

i Kværndrup Kirke.

Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau.

Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat.

Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige.

Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet.

Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan.

Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde med umiddelbar musik, der ikke behøver at gå omvejen gennem hjernen for at gå direkte i sjælen og ramme publikums rødder. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på en og samme tid genkendelig og dog mærkeligt fornyende.

Dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskriver dem som et: “musikalsk festfyrværkeri” . Det britiske dagblad The Telegraph skriver “a haunting voice and transcending grace” om Helene Blums stemme og det danske musikmagasin Gaffa skriver om Haugaards album ”Den Femte Søster”, at han: ”endnu engang rammer hovedet på sømmet”.

Helene Blum: sang og violin

Harald Haugaard: violin

Kirstine Elise Pedersen: cello

Mikkel Grue: guitarer

Mathæus Bech: kontrabas

Sune Rahbek: slagtøj

Entré medl./ikke medl.:  175 kr./200 kr.

 

Peter A G i Ringe Kirke onsdag
den 13. oktober 2021 kl. 19.30.

Foredraget er skruet sammen som et one man show. Peter A.G. fortæller om sig selv og sin opvækst. Om at være et opmærksomt menneske og om at svare på de udfordringer, som livet byder på. Det hele er holdt i en munter tone, for det er ikke et godt foredrag, “hvis ikke publikum har grinet nogle gange undervejs” som Peter A.G. formulerer det.

Peter A.G. vælger sange fra Salmebogen og højskolesangbogen. Han fortæller om sangene og om sin tro, og så synges sangene sammen.

Entré medl./ikke medl.:  200 kr.


 

Mydtskov/Nordal spiller Ellington/Strayhorn torsdag den

28. oktober 2021 kl. 19:30

på Ringe Bibliotek.

Saxofonisten Hans Mydtskov og guitaristen Morten Nordal er to af Odenses dygtigste, mest velrenommerede og rutinerede musikere. De er aktive i et utal af genrer og sammenhænge: jazz, rock, pop, folkemusik med navne som Tiptoe Bigband, Superfly, Christian Søgaard Trio og Burhan G. De har begge ved flere lejligheder optrådt med Odense Symfoniorkester og medvirket på en lang række pladeindspilninger og tv-produktioner, og de har begge modtaget kåringen som 'Årets Fynske Jazzmusiker'. Desuden fungerer de begge som skattede undervisere på Syddansk Musikkonservatorium.

De to virtuose musikere har haft deres duo-samarbejde i mere end 15 år og har i den tid oparbejdet et kæmpestort repertoire, der sætter dem i stand til at spille stort set hvad som helst. De elsker musikalske udfordringer og prioriterer altid at spille med overskud og indlevelse

Denne aften gælder det musik af Ellington og Strayhorn. En af de mest visionære skikkelser i det 20. århundredes musik var pianisten/orkesterlederen/komponisten Duke Ellington. Fra 1920'erne og frem til sin død i 1974 prægede han og hans musikere jazzens udtryk som stilskabere på mange planer. Ellington havde et tæt samarbejde med komponisten og arrangøren Billy Strayhorn. Sammen og hver for sig skrev de en lang række musikstykker til Ellingtons orkester, som blev klassikere og var med til at præge jazzens udvikling. Musikken fremstår stadig i 2021 helt frisk og original og er som et musikalsk skatkammer at dykke ned i.

Entré medl./ikke medl.: 125 kr./150 kr.

 

Askou/Andersens ”Stemningsmelodier - musikken er af Kai Normann Andersen” fredag den 19. november 2021 kl. 19:30

i foredragssalen ved Nazarethkirken

i Ryslinge.

Her er det den klassiske duo, violinisten Hanne Askou og Frode Andersen på accordeon, der i deres fine sammenspil fortolker Kai Normann Andersens charmerende melodier.

Askou//Andersen har gjort det til deres speciale at spille gode, enkle melodier i stilfulde, instrumentale arrangementer for at fremhæve musikken fremfor teksten.

Til koncerten vil vi høre både kendte og ukendte sange af den flittige komponist fra årene 1920-1960, og koncerten bindes sammen af fortælling om komponisten og hans samtid.

Duoen har tidligere indspillet to meget roste cd’er med danske og nordiske ’sange, salmer og folketoner': ”Som en forårsnat” og ”Vinterens Stemme”.

Koncerten arrangeres af Musik på Midtfyn i samarbejde med Ryslinge Frimenighed.

Entré medl./ikke medl.: 150 kr.

 

MIRA KVARTETTEN opfører

Beethovens strygekvartetter

den 23. januar 2022 kl. 15

på Ringe Bibliotek.

 I sæsonen 2019-2020 kunne Mira Kvartetten fejre 20-års jubilæum, og kvartetten er således en af de ældste aktive strygekvartetter herhjemme i dag. Det mærkes på sammenspillet, som er tæt og præget af stor lydhørhed, og hvor de lægger omhyggelig arbejdsindsats i hvert enkelt musikstykke for at udforske og forfine dets særlige udtryk og karakter. 

Mirakvartetten vil spille op. 18 nr. 1, op. 95, op. 18 nr. 4 og op. 59 nr. 3. Koncerten var oprindeligt planlagt som en del af fejringen af Beethovens 250 års dag i 2020, men heldigvis kunne Mira kvartetten få koncerten passet ind i deres kalender i 2022, så vi alligevel kan glæde os til at fejre Beethovens runde dag om end med et års forsinkelse.

Pris medl./ikke medlem: 175 kr./200 kr.

 

Dygtige musikskoleelever og lærere

fra Faaborg-Midtfyn Musikskole

tirsdag den 25. januar 2022

på Ringe Bibliotek kl. 19.

Bemærk tidspunktet!                                      

Fri entré.

 

Afiara String Quartet

giver koncert i Ringe Kirke

torsdag den 17. marts 2022

kl. 19:30.

Det er femte gang siden 2011 den amerikansk-canadiske Afiara String Quartet gæster Danmark i marts 2022, men første gang, den nu også kommer til Ringe. Kvartetten har siden den i hhv. 2008 og 2010 var iblandt finalisterne ved både ARD- og Banff-konkurrencen (hvor den bl.a. vandt den prestigefyldte Szekely-pris for den bedste opførelse af et værk af Beethoven) været 'Quartet in Residence' på The Juilliard School of Music i New York og The Royal Music Conservatory i Toronto. Siden har den gang på gang gjort sig bemærket igennem højprofilerede opførelser af det klassiske strygekvartetrepertoire såvel som innovative programmer inden for ny kompositionsmusik og improvisation samt projekter i krydsfeltet mellem de musikalske genrer. 

Et glimt af kvartettens nyskabende aktiviteter får vi den 17. marts, når der bl.a. opføres den nulevende canadiske komponist Christos Hatzis' 3. Strygekvartet 'The Questioning', som bliver indrammet af to gamle bekendte: Joseph Haydns tidlige Strygekvartet i D-dur opus 1 nr. 3 og den alt for sjældent opførte f-mol-kvartet opus 5 af Carl Nielsen.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Ringe Kirke.

Entré 100 kr.

 

”På Stribe” i Foredragssalen

på Ryslinge Høj- og Efterskole

tirsdag den 26. april kl. 19.30.

Sangstuderende ved Det Fynske Musikkonservatorium er klar til

at fortsætte den herlige koncerttradition på Ryslinge Høj- og Efterskole.

 Se dato i dagspressen/hjemmesiden.

​ Entré medl./ikke medl.: 75/100 kr.

 

Generalforsamling

onsdag den 11. maj kl. 19.30

på Ringe Bibliotek.

Ved generalforsamlingen vil der være et musikalsk indslag ved Pro Cantu koret med et program af forårssange under ledelse af Erik Jakobsen.

Fri entré