Koncertkalender

Bestil billet på: billet@musikpaamidtfyn.dk

1/37

Sæsonprogram 2020-2021:

Beethoven 250 års fejring! 

OBS OBS Koncerten bliver UDSAT pga Covid 19 situationen i Faaborg-Midtfyn kommune. Koncertstedet er lukket for aftenaktiviteter de næste 14 dage!

Vi vender tilbage med ny koncertdato, så hurtigt vi kan!

Onsdag den 16.9.20 kl. 19.30

MIRA KVARTETTEN opfører  Beethovens strygekvartetter op. 18 nr. 1, op. 95, op. 18 nr. 4 og op. 59 nr. 3 

I sæsonen 2019-2020 kunne Mira Kvartetten fejre 20-års jubilæum, og kvartetten er således en af ​​de ældste aktive strygekvartetter herhjemme i dag. Det mærkes på sammenspillet, som er tæt og præget af stor lydhørhed, og hvor de lægger omhyggelig arbejdsindsats i hvert enkelt musikstykke for at udforske og forfine det er særlige udtryk og karakter.

Pris medl./ikke medlem: 175 kr./200 kr.

Mira-002.JPG

Jesper René 

Ringe Bibliotek torsdag den 22.10.20 kl. 19.30.

Jesper René er en af landets mest koncerterende pianister og har især gjort sig bemærket med Bachs monumentale værker Das Wohltemperierte klaver og Goldbergvariationerne.

Jesper René er født i 1974 og debuterede i 1989 med Odense symfoniorkester i Haydns Klaverkoncert i D dur med Frans Rasmussen sim dirigent. 5 år senere vandt Jesper Renè steinwaykonkurrencen på Louisianna.

Ved koncerten i Ringe kan vi glæde os til at høre Schubert og Chopin  - samt Beethovens ”Måneskinsonate” og Carl Nielsens” Festpræludium” i anledning af de to jubilæer, der knytter sig til dem.

Pris medl./ikke medlem: 125 kr./150 kr.

Jesper rene.jpg

UDSAT TIL NÆSTE SÆSON! Peter A G

Ringe Kirke onsdag den 4.11.20 kl. 19.30.

Foredraget er skruet sammen som et one man show. Peter A.G. fortæller om sig selv og sin opvækst. Om at være et opmærksomt menneske og om at svare på de udfordringer, som livet byder på. Det hele er holdt i en munter tone, for det er ikke et godt foredrag, “hvis ikke publikum har grinet nogle gange undervejs” som Peter A.G. formulerer det.

Peter A.G. vælger sange fra Salmebogen og højskolesangborgen. Han fortæller om sangene og om sin tro og så synges sangene sammen.

Pris 200 kr.

Peter%20a%20g_edited.jpg

"Genforeningen og den danske sang”
ved Tove Lønskov og Lars Thodberg Bertelsen,

Ringe Bibliotek, torsdag den 19.11. 2020,

kl. 19.30.

I anledning af 100 års jubilæet for genforeningen af Sønderjylland fremfører Tove Lønskov og Lars Thodberg Bertelsen et bredt koncertprogram, som kaldes ” Genforeningen og den danske sang”.

Det er et dansk program med en bred variation af danske sange, der spænder fra 1870erne med N.W. Gade til ca. 1950 med Otto Mortensen.

Programmet centrerer sig omkring syngespillet ” Moderen” skrevet af Helge Rode og sat i musik af Carl Nielsen.

Dette var netop et bestillingsværk i anledning af genforeningen i 1920. Koncerten vil også indeholde klaversoli, hvor Tove Lønskov spiller Carl Nielsen, Humoreske Bagateller, opus 11.

 

Baryton Lars Thodberg Bertelsen debuterede i 1987 fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han nu er ansat som docent. Ud over at have sunget flere større operapartier, bl.a. Barberen i Barberen i Sevilla, har han medvirket ved en lang række lied-, oratorie og kirkekoncerter og indspillet en lang række cd’er, heriblandt samtlige sange af Per Nørgård med komponisten selv ved klaveret, men har også lavet indspilninger af komponisterne Otto Mortensen, Carl Nielsen m. fl., i samarbejde med Tove Lønskov.

 

Tove Lønskov har i mange år været docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Nordjysk Konservatorium og afholder desuden jævnligt Masterclasses. Hun har desuden en omfattende koncertkarriere som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland. På to meget anmelderroste solo-cd’er har Tove Lønskov indspillet Poul Schierbechs samlede klaverværker, samt klaverværker af Rued Langgaard og Otto Mortensen. Hun har desuden indspillet mange cd’er i samarbejde med såvel instrumentale solister som med sangere, bl.a. Lars Thodberg Bertelsen. Det er således to kunstnere, der kender hinanden og deres repertoire godt, som vi kan glæde os til at høre.

Entré medl./ikke medl.: kr. 150,-/175,-

Portræt ved træ3ved træ 2012 (1) (1) (1)

AFLYST PGA CORONA!

Dygtige musikskoleelever og lærere fra Faaborg-Midtfyn Musikskole

Tirsdag den 26.01.21 på Ringe Bibliotek kl. 19.00.

 

Bemærk tidspunktet!                                      

Fri entré.

Musikskolen FMK.jpg

- musikken er af Kai N

Fredag d. 26.02.21 kl. 19:30 er der ”Stemningsmelodier” af Kai Normann Andersen i foredragssalen ved Nazarethkirken i Ryslinge.

Her er det den klassiske duo, violinisten Hanne Askou og Frode Andersen på accordeon, der i deres fine sammenspil fortolker Kai Normann Andersens charmerende melodier.

Askou//Andersen har gjort det til deres speciale at spille gode, enkle melodier i stilfulde, instrumentale arrangementer, for at fremhæve musikken fremfor teksten.

Til koncerten vil vi høre både kendte og ukendte sange af den flittige komponist fra årene 1920-1960, og koncerten bindes sammen af fortælling om komponisten og hans samtid.

Duoen har tidligere indspillet to meget roste cd’er med danske og nordiske ’sange, salmer og folketoner': ”Som en forårsnat” og ”Vinterens Stemme”.

Koncerten arrangeres af Musik på Midtfyn i samarbejde med Ryslinge Frimenighed.

Entré medl./ikke medl.: kr. 150 kr.

Askou Andersen.jpg

Harald Haugaard og Helene Blum

Søndag den 14.3. 2021 kl. 15 i Kværndrup Kirke

180202HaraldHaugaardogHeleneBlum_0052.jp

Danmarks folk-diva nr 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau.

Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat.

Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige.

 

Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet.

Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan.

 

Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde med umiddelbar musik, der ikke behøver at gå omvejen gennem hjernen for at gå direkte i sjælen og ramme publikums rødder. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på en og samme tid genkedelig og dog mærkeligt fornyende.

 

Dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskriver dem som et: “musikalsk festfyrværkeri” . Det britiske dagblad The Telegraph skriver “a haunting voice and transcending grace” om Helene Blums stemme og det danske musikmagasin Gaffa skriver om Haugaards album ”Den Femte Søster”, at han: ”endnu engang rammer hovedet på sømmet”.


Helene Blum: sang og violin

Harald Haugaard: violin

Kirstine Elise Pedersen: cello

Mikkel Grue: guitarer

Mathæus Bech: kontrabas

Sune Rahbek: slagtøj

Entré medl./ikke medl.: 

175 kr./200 kr.

”På Stribe”


En aften i april i Foredragssalen på Ryslinge Høj- og Efterskole,

 

se dato i dagspressen/hjemmesiden.

Sangstuderende ved Det Fynske Musikkonservatorium er klar til at fortsætte den herlige koncerttradition på Ryslinge Høj- og Efterskole.

På stribe2.jpg

Generalforsamling

 på Ringe Bibliotek


Dato endnu ikke fastsat.