Koncertkalender

Bestil billet på: billet@musikpaamidtfyn.dk

1/37

Sæsonprogram 2019-2020:

OBS: Alle vores koncerter er sat i bero grundet coronavirusen

Kristine Becker Lund, sopran og

Charlotte Thaning, klaver.

"Sieben frühe til Vier letzte - en verden i opbrud"

Ringe Bibliotek, mandag den 16. september 2019 kl. 19.30


Programmet afspejler perioden i tiden omkring 1. og 2. verdenskrig - en brydningstid, hvor tonaliteten og traditionen er ved at bryde sammen – det vil sige, at senromantikken var på sit sidste og den mere atonale musik - f.eks. "tolvtonemusikken" begyndte at vinde frem.
Men programmet byder i høj grad også på eksempler på den tonale musik.
Komponister fra forskellige lande i Europa er repræsenteret - såsom Alban Berg, Richard Strauss, Carl Nielsen (evt. Rued Langgaard), Rachmaninov, Hugo Alfvén, Benjamin Britten, Enrique Granados, Erik Satie og Debussy.


Entré medl./ikke medl. 150/175 kr.

Se mere nedenfor:

Channe Nussbaum Trio

 Channe Nussbaum, vokal, Bjarke Kolerus, klarinet og Johan Ohlson, harmonika synger og spiller Klezmer musik

Ringe Bibliotek, torsdag den 24.10. 2019 kl. 19.30

Channe Nussbaum fortæller: Klezmer er jødisk østeuropæisk bryllups- og festmusik. Det er folkemusik, som jeg er vokset op med og sangene er på yiddish, som både mine forældre og bedsteforældre talte. Musikken er fuld af glæde og sorg og indeholder hurtige instrumentale danse-polkaer og langsomme vemodige ballader.
Entré medl./ikke medl. 150/175 kr.

Bach møder Carl Nielsen.

Torsdag den 14.11. 2019 kl. 19.30 i Ringe Kirke

Trioens medlemmer har kendt hinanden i mange år og koncerteret parvis i flere sammenhænge, men dannede først trioen for tre år siden. Årsagen var Bach-kantaten “Ich habe genug”, der er som skræddersyet til ensemblet og en fælles kærlighed til Carl Nielsens musik, ikke mindst hans folkelige sange. Disse sættes i relief af et udvalg af komponistens små præludier, her arrangeret for obo og orgel.
Programmet fremføres af operasanger Guido Päevatula, på obo og engelskhorn, Inger Allan og organist Karsten Hermansen.


Fri entré.

Den Kongelige Livgardes Messingensemble

Ryslinge Sognekirke, søndag den 26. januar 2020 kl. 15.00

Den Kongelige Livgardes Messingkvintet er alle medlemmer af Den Kgl. Livgardes Musikkorps og er således topprofessionelle musikere. Ensemblet består af to trompeter, et valdhorn, en basun og en tuba, er oprettet i 1991 og leverer primært musik til forskellige begivenheder i kongehuset samt ved Dronningens statsbesøg i udlandet.

Derudover har messingkvintetten indspillet flere CD'er - bl.a. én sammen med Povl Dissing - og optræder gerne ved koncerter rundt omkring i landet, hvor der også fortælles lidt om musikken ved kongehuset.
Entré medl./ikke medl.: kr. 150,-/175,-

Dygtige musikskoleelever og lærere fra Faaborg-Midtfyn Musikskole

Tirsdag den 28.01.20 på Ringe Bibliotek kl. 18.30.

 

 

Bemærk tidspunktet!                                      

Fri entré.

Ditte Fromsejer og Sigurd Hockings
Torsdag den 27. februar 2020 kl. 19.30 Ryslinge Frimenigheds mødesal

Duoen Fromseier Hockings kommer fra den lille fynske landsby Øksendrup hvor de også driver og økologisk æbleplantage og et cideri. Deres smukke melodier og sange er inspireret af deres omgivelser og folkene i dem. Stemmer og instrumenter blandes i et personligt univers med masser af groove og koncertens bundt sammen af ​​finurlige historikere om musikken.

Ditte Fromseier og Sigurd Hockings mødte hinanden og sen aften på Københavnske folkscene i år 2003 imens de begge stadig var studerende. De var umiddelbart tiltrukket af hinandens stærkere drev og intens musikalske energi. 

Snart efter start af deres første fælles band og siden da de har spillet sammen i mange forskellige konstellationer. I 2010 blev de valgte til at optræde som duo på North Atlantic Fiddle Convention I Skotland og duoen Fromseier Hockings var en realitet. De fandt hurtigt på duoformatet for dem var en fantastisk måde at udfordre sig selv musikalsk og til på skabe ny musik jeg samfund. 

 

Fromseier Hockings har vendt tilbage til det meste af verden og opbygget og sjælden intimitet i deres musik. De optræder i et levende, impulsivt og virtuøst legende sammenspil.

Danish Music Award Folk 2015 (Årets Musiker og Sanger)

Dansk Musiker Forbunds Livepris 2015

 

Entré medl./ikke medl.: kr. 150,-/175,-

Obs: Koncerten er aflyst og søges gennemført senere!

”Genforeningen og den danske sang”
ved Tove Lønskov og Lars Thodberg Bertelsen,

Ringe Bibliotek, torsdag den 19. marts 2020,

kl. 19.30.

I anledning af 100 års jubilæet for genforeningen af Sønderjylland fremfører Tove Lønskov og Lars Thodberg Bertelsen et bredt koncertprogram, som kaldes ” Genforeningen og den danske sang”.

Det er et dansk program med en bred variation af danske sange, der spænder fra 1870erne med N.W. Gade til ca. 1950 med Otto Mortensen.

Programmet centrerer sig omkring syngespillet ” Moderen” skrevet af Helge Rode og sat i musik af Carl Nielsen.

Dette var netop et bestillingsværk i anledning af genforeningen i 1920. Koncerten vil også indeholde klaversoli, hvor Tove Lønskov spiller Carl Nielsen, Humoreske Bagateller, opus 11.

 

Baryton Lars Thodberg Bertelsen debuterede i 1987 fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han nu er ansat som docent. Ud over at have sunget flere større operapartier, bl.a. Barberen i Barberen i Sevilla, har han medvirket ved en lang række lied-, oratorie og kirkekoncerter og indspillet en lang række cd’er, heriblandt samtlige sange af Per Nørgård med komponisten selv ved klaveret, men har også lavet indspilninger af komponisterne Otto Mortensen, Carl Nielsen m. fl., i samarbejde med Tove Lønskov.

 

Tove Lønskov har i mange år været docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Nordjysk Konservatorium og afholder desuden jævnligt Masterclasses. Hun har desuden en omfattende koncertkarriere som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland. På to meget anmelderroste solo-cd’er har Tove Lønskov indspillet Poul Schierbechs samlede klaverværker, samt klaverværker af Rued Langgaard og Otto Mortensen. Hun har desuden indspillet mange cd’er i samarbejde med såvel instrumentale solister som med sangere, bl.a. Lars Thodberg Bertelsen. Det er således to kunstnere, der kender hinanden og deres repertoire godt, som vi kan glæde os til at høre.

Entré medl./ikke medl.: kr. 150,-/175,-

Harald Haugaard og Helene Blum

Søndag den 19.4. 2020 kl. 15 i Kværndrup Kirke

Danmarks folk-diva nr 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau.

Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat.

Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige.

 

Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet.

Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan.

 

Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde med umiddelbar musik, der ikke behøver at gå omvejen gennem hjernen for at gå direkte i sjælen og ramme publikums rødder. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på en og samme tid genkedelig og dog mærkeligt fornyende.

 

Dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskriver dem som et: “musikalsk festfyrværkeri” . Det britiske dagblad The Telegraph skriver “a haunting voice and transcending grace” om Helene Blums stemme og det danske musikmagasin Gaffa skriver om Haugaards album ”Den Femte Søster”, at han: ”endnu engang rammer hovedet på sømmet”.


Helene Blum: sang og violin

Harald Haugaard: violin

Kirstine Elise Pedersen: cello

Mikkel Grue: guitarer

Mathæus Bech: kontrabas

Sune Rahbek: slagtøj

Entré medl./ikke medl.: kr. 225,-/250,-

”På Stribe”


En aften i april i Foredragssalen på Ryslinge Høj- og Efterskole,

 

se dato i dagspressen/hjemmesiden.

Sangstuderende ved Det Fynske Musikkonservatorium er klar til at fortsætte den herlige koncerttradition på Ryslinge Høj- og Efterskole.

Generalforsamling

Torsdag den 23. maj 2019 kl. 19.30 på Ringe Bibliotek


Derefter koncert med Seniororkestret.


Fri entré.

Musik på Midtfyn - Kontakt

  • Facebook - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now